Alternatieve Elfstedentocht Weissensee dames

separator
door Kimberly Muusse

De dood of de gladiolen. Het werd de dood.

De mooie omstandigheden verdwenen letterlijk als sneeuw voor de zon. In alle jaren van schaatsen behoorde deze koers tot een van de zwaardere. Daar houden we van. Dus dolle boel. Dooi ijs en de warme fohnwind die de Weissensee wel vaker heeft gekend. Dooi ijs betekent veel sporen, verreden plekken, versplinterd ijs en een hoop water.

De koers begon met een uitmuntend samenwerking bij onze dames.

Marleen zocht het avontuur op en bleef kilometers lang vooruit. Met trots keken de andere lasauleckerbekken toe hoe lang ze dit volhield. En dat bracht een grote rust binnen het team, omdat de rest dan slechts reactief hoefde te rijden.

Kirsten onze jongste rijdster ging ook machtig goed. Ze leverde veel hand en span diensten. Wat nogal wat betekende vandaag! Ze ondersteunde bij de toilet bezoeken (zonder toilet) en reed super attent voorin. Ze maakte een flinke smakkert, maar voegde zich weer netjes bij de groep. Deze dame gaat nog wat mooie natuurijs jaren tegemoet.

Onze beul Ria, besloot op een gegeven moment om lekker in de aanval te gaan. Ze kwam hiermee goed in de wedstrijd. Na een pittige val heeft ze zich keurig herpakt en beulde meerdere malen de gaten dicht en voegde zich bij het peloton.

Corina reed soepeltjes en op het moment dat ze nog even wilde plassen brak de koers uit. De groep brak. Corina zat erbij. Ging onderuit en reed vervolgens de volgersgroep weer terug. Hergroepering.

Ook ikzelf ging onderuit en met een duizelend hoofd kreeg ik het toch weer voor elkaar om door te rijden. De situatie op het ijs verslechterde, dus ik ben na aansluiting bij de groep direct op jacht gegaan naar de koploper van de wedstrijd. Eerst met nog een dame. Daarna alleen. Ik ging lekker en kwam steeds dichterbij. Echter nekte de wind mij uiteindelijk. Ik verloor veel snelheid en het ijs werd warm onder mijn voeten. Ik kwam niet meer goed over de slechte stukken. En hoewel ik hoopte op gladiolen, werd het de dood.

Corina hield stand in het overgebleven peloton. Er werd hard gekoerst en dit kostte op een gegeven moment de kop.

Al met al … een billen butsen dag.

Uitslag

Kimberly (18)
Corina (19)
Ria (25)
Marleen (-)
Kirsten (-)

Bericht delen via: