KNSB Cup Langebaan, KPN Cup Marathon 2 & competitiewedstrijd Mass Start

separator

KNSB Cup Langebaan Groningen

Vrijdag 28 oktober ging de KNSB Cup Langebaan van start in Groningen, Marije Joling en Janneke Ensing waren dit weekend beide van de partij. Dit weekend ging het om plaatsing voor de eerste vier ISU World Cups. Marije reed vrijdag de 1500 meter en eindigde als zesde. Jorien ter Mors won deze afstand, maar zal niet in actie komen tijdens de eerste twee World Cups (in Harbin van 11 t/m 13 november en in Nagano van 18 t/m 20 november), daarom plaatst Marije zich voor deze twee World Cup wedstrijden.

Op zaterdag 29 oktober kwamen Janneke en Marije beide in actie op de 3000 meter. Janneke eindigde als 13de en Marije als vijfde. Marije plaatst zich dus voor de World Cups op de 3000 meter.

KPN Cup Marathon 2 Leeuwarden

Waar Janneke zaterdagmiddag nog in Groningen voor de KNSB Cup reed, stond ze zaterdagavond al weer aan de start bij de KPN Cup Marathon 2 in de Elfstedenhal, samen met haar teamgenoten Corina Strikwerda, Ria Westenbroek, Kimberly Muusse en Marleen Molenaar. Janneke Ensing wist de premie te behalen en een derde podiumplaats, net als afgelopen week in Amsterdam. Corina werd 5de en Marleen eindigde als 52ste. Kimberly en Ria hebben de marathon niet uitgereden.

Janneke vertelt het volgende aan schaatsen.nl tijdens het interview na de wedstrijd.

Er gebeurde genoeg in Leeuwarden, maar uiteindelijk toch niet voldoende. Volop speldeprikken, vluchtpogingen en kopgroepjes. Maar het kwam nooit tot een echte scheiding der machten. Janneke Ensing legde al snel de vinger op de zere plek. ”We missen hier vanavond toch een paar echte toppers. Iemand als Carien Kleibeuker die even goed het gas erop gooit en de boel uit elkaar trekt. Dat is nu eigenlijk niet echt gebeurd’’, stelde Ensing.

 

Bij het herenteam startten Sjoerd den Hertog, Pim Cazemier, Jordy Harink, Robin Snoek en Mart Bruggink. Iedereen gaf wat er in zat en het was afzien, maar de keuze voor de kopgroep bleek uiteindelijk de verkeerde.

“Gister heel goede benen, weer niet de goede groep, 10e. Volgende week weer,” liet Sjoerd den Hertog weten.

Sjoerd eindigde op plek 10, Jordy op plek 18, Pim op 24 en Robin op plek 27. Mart reed de rit niet uit.

2e competitiewedstrijd Mass Start Groningen

Het was een druk weekend voor sommige teamleden. De volgende dag vond de 2e competitiewedstrijd mass start plaats in Kardinge Groningen. Corina Strikwerda en Janneke Ensing reden mee voor de Dames A, Ria Westenbroek Dames B en Mart Bruggink bij de Heren A.

Janneke finishte als vierde en heeft nu 64 competitiepunten, Corina finishte 11de en heeft 38 punten. Ria eindigde in Dames B als 9de en Mart eindigde als 9de in Heren A. Hij heeft nu 42 competitiepunten.

Heb je de KPN Cup Marathon 2 gemist, of wil je een deel terugzien? Bekijk dan de samenvatting of livestream gemaakt door schaatsen.nl.

Aankomende zaterdag 5 november vind je ons op de Ireen Wüst IJsbaan voor de KPN Cup Marathon 3 in Tilburg, om 19.30u en om 20.30u. Kirsten Joustra start om 17u bij de dames Regiotop.

Bericht delen via: