Natuurijsmood | Disposal bag

separator

Kimberly_Muusse_Disposal-Bag

Kimberly Muusse – “Inspiratie komt en gaat. Meestal komt het als ik rustig ben. Als ik meer naar buitengericht kan raken, dan de introverte denker in mij gewend is te doen. Op dit moment zit ik het vliegtuig richting Stockholm en landt de inspiratie op het uitklapbare tafeltje van de vliegtuigstoel voor mij. Onderweg naar Falun om ons natuurijscircuit af te maken. Flarden van inspiratie vuren zich vanuit mijn hersenen richting mijn pen op de disposal bag.

Dromend denk ik terug aan de mooie Weissensee week. Netals vaker denk ik na over de zin en onzin van de 200 kilometer. En nog steeds besluit ik dat de onzin het van de zin wint.

De 200k ook wel samen te vatten als een barre, onzinnige en eenzijdige liefde. In ongeveer 6 uur denk je 6 keer dat je dood gaat. Het ellendige gevoel ontstaat pas rond de laatste 60 kilometer en de kunst is om in de finale toch je 7e leven aan te boren. Al honderden malen heb je gedroomd dat je wegkwam en solo de wedstrijd won.

Maar de werkelijkheid blijft zo’n momentje van ‘hard rennen – zonder vooruit te komen’. En in de werkelijkheid is je schaatstechniek vaak toch van een stukje minder kwaliteit. Nog eens proberen. Nog eens proberen. Want iets in mij blijft toch heel hard schreeuwen naar Marco Borsato dat dromen geen bedrog zijn!

Als het dan toch deze keer niet gelukt is, blijft er na afloop niet meer over dan een kater. Een gebroken hartje. Eentje waarbij drank erin gieten vooral geen goed idee is. De mensen die mij kennen, weten dat ik een hekel heb aan spelletjes. Aan verliezen heb ik een nog grotere hekel. En vierde worden, zoals mij eerder gebeurde op deze race, kan ik al helemaal niet verkroppen.

Maar op het kotszakje van de KLM kom ik toch tot de conclusie dat ik dit jaar met een onzichtbare trofee in mijn handen het ijs heb verlaten. Na een blessuretijd en mentaal niet meer het idee te hebben dat ik ooit nog mee zou doen op dit niveau, was ik onder de indruk van mijn eigen vechtersmentaliteit. En zo eenzijdig als het is, deze ijzige liefde … Ik ben tot over mijn oren.”

Bericht delen via: