NK Jeugdmarathon & KPN Cup Marathon 12 Den Haag

separator
Zaterdag 11 februari 2017 – Den Haag

NK Jeugdmarathon

Kirsten reed zaterdag niet alleen KPN Cup Marathon 12, maar ook het NK Jeugdmarathon. Ze startte 14.15u bij de Dames Junioren A. Een wedstrijd van 35 ronden, met vanaf het begin acties vanuit het peloton. Kirsten: ‘Ik zat lekker en actief in de wedstrijd. Helaas reed een 4-tal meiden net weg, toen ik net op adem aan het komen was van een demarrage. Ik probeerde nog aan te haken, maar de afstand was snel te groot.’

Uitslag:

Kirsten (11)

Kirsten Joustra

KPN Cup Marathon 12 – Dames

Een zware koers in Den Haag voor de dames. Weer op kunstijs na terugkeer van de Weissensee!

We waren met 4 rijdsters, 2 van Lasaulec en 2 van Distil. Vanaf het begin zat het tempo er flink in en tot halverwege waren er kleine speldenprikjes van verschillende ploegen, maar er bleef nog niks weg. Kirsten reed goed van voren mee! Marleen was in het begin ook heel actief in de wedstrijd. Uiteindelijk een sterke kopgroep waarin de nummer 1 en 2 van klassement niet bij zaten, dus de kopgroep werkte goed samen. Corina en Ria zaten beide in de kopgroep en kwamen in de eindsprint op een mooie 7e en 10e plaats. Op naar volgende week: Deventer!

Uitslag:

Corina (7)
Ria (10)
Marleen (49)
Kirsten (-)

Corina Strikwerda & Ria Westenbroek

KPN Cup Marathon 12 – Den Haag

De eerste wedstrijd op het kunstijs na de Weissensee. Nog drie wedstrijden voor de Cup! Het is een zware en tactische wedstrijd. Als ploeg rijden we de beste wedstrijd van het jaar. Iedereen zit goed in de wedstrijd. In elke kopgroep zit minimaal één rijder van Lasaulec. Uiteindelijk weten 10 rijders diep in de finale een rondje te pakken. Hierin zitten Mart en Robin. Robin en Mart sprinten erg knap naar een 4e en 6e plaats! Jordy wordt 2e in de peloton sprint. Met Sjoerd vlak achter zich. Hierdoor winnen we als team voor het eerst dit jaar het ploegenklassement!

Uitslag:

Robin (4)
Mart (6)
Jordy (13)
Sjoerd (15)
Pim (31)

Robin Snoek

Bericht delen via: