Schaatsteam Lasaulec breidt uit

separator

160524_Seizoen20152016_Web_09
Uitbreiden van een damesploeg naar twee damesploegen én een herenploeg. In de pers verschenen de afgelopen tijd verschillende berichten over ‘drastische uitbreiding’ bij Team Lasaulec. Vandaag kijken wij terug op de meest recente ontwikkelingen zoals de bekendmaking van de namen die vanaf komend seizoen aan Lasaulec gebonden zijn.

Afgelopen schaatsseizoen bestond team Lasaulec/Vitakompas nog uit Ria Westenbroek, Corina Strikwerda, Marleen Molenaar (foto), Floortje Mackaij en Kirsten Joustra. Hoogtepunten van het dit seizoen waren de podiumplaats voor Corina tijdens de KPN Marathon Cup 14 en een zeer verdienstelijke vierde plaats van Ria op Flevonice.

Herenteam
Begin februari kwam het bericht naar buiten dat Lasaulec B.V. het schaatsteam CRV Interfarms overneemt, dat zoekende was naar een nieuwe sponsor. Dit betekent dat Sjoerd den Hertog, Jordy Harink, Robin Snoek en Jan Korenberg het komende seizoen voor Lasaulec rijden. Het was nog even afwachten maar uiteindelijk heeft ook Pim Cazemier voor Lasaulec gekozen nadat hij aanbiedingen van verschillende ploegen ontving.

Damesteams
Naast de huidige bezetting komen Kimberly Muusse en Janneke Ensing over naar Team Lasaulec. De 30-jarige Kimberly Muusse, afkomstig van team ZiuZ, heeft onlangs goed gepresteerd tijdens de Alternatieve Elfstedentocht waar ze als achtste eindigde. Naast haar activiteiten als marathonschaatsster voert Kimberly haar vak als sportpsycholoog uit in haar eigen praktijk MaxiMental in Zaandam.
Algemeen directeur van Lasaulec Anne Lourens: ‘We kunnen dus gerust zeggen dat we met Kimberly een ervaren schaatsster met een flinke dosis koersinzicht aan onze teams mogen toevoegen”, “Wij zijn blij met de komst van Kimberly en verheugen ons op het komende seizoen.”

De eveneens 30-jarige Janneke Ensing ging opzoek naar een nieuwe sponsor nadat zij van haar voormalig sponsor had vernomen dat er geen plaats meer voor haar in het team was. Ensing stond vervolgens in de belangstelling van diverse partijen zoals MK Basics, Cenned en Koga, maar koos ervoor om bij Team Lasaulec haar schaatscarrière voort te zetten. De belangstelling voor Ensing is begrijpelijk, afgelopen seizoen heeft zij zes overwinningen geboekt van de zeventien wedstrijden om de Marathon Cup. Lasaulec is dan ook heel blij dat we Janneke in onze teams mogen verwelkomen.

Nieuws en achtergrondinformatie
Met het voorjaar voor de deur beginnen de voorbereidingen op het nieuwe schaatsseizoen. Wij zullen hier regelmatig over schrijven, net als over persoonlijke ervaringen, achtergronden, prestaties en vooruitzichten omtrent onze ploegen. Nieuwsgierig naar meer? Kijk dan alvast op www.teamlasaulec.nl en volg onze topsporters op social media voor extra inside information.

Bericht delen via: