Soms zit het mee en soms zit het tegen...

separator

Onzeker over mijn vorm

Voor een topsporter is schaatsen soms nog best wel frustrerend, dit is hoe ik er in ieder geval tegen aan keek in het begin van het seizoen. De hele zomer heb ik lekker getraind en was ik fit, maar helaas gingen de eerste wedstrijden nog niet zoals ik dat graag wilde. Ik schaatste niet meer lekker, werd minder fit en hierdoor onzeker over mijn vorm. Hoe kan het nu zo gaan?

Rake klappen maken

De zomer keihard getraind, ging super goed. Een podiumplek gehaald met het skeeleren, maar met schaatsen kwam het er nog niet uit. Als je met de schaatstraining dan geen rake klappen kunt maken, stap je niet fijn van het ijs en ga je alleen maar twijfelen. Elke training start je wel weer met goede moed en probeer je in jezelf te geloven.

Ria op Instagram (30-10-2016):
Deze foto zegt genoeg.. slechte wedstrijd gereden, geen goeie benen, angst voor valpartijen, zelfvertrouwen? Nouja, vandaag de massstart in Groningen!

Ria Westenbroek tijdens KPN Cup Marathon 2 in Leeuwarden

Positieve instelling

Dit heeft een poosje geduurd, maar gelukkig heb ik daarna alles opzij kunnen zetten, de trainingen gingen weer beter en dan gaan de wedstrijden ook weer beter! Ik vond mijn positieve instelling terug en kreeg weer meer zelfvertrouwen. Het is fijn om weer echt werk te kunnen doen voor en met je team. Podiumplaatsen binnen halen en als team goed rijden, motiveert weer extra voor de volgende wedstrijd. Topsport is daarom niet altijd leuk als het even niet wil, maar je moet proberen positief te blijven dan komt het gevoel van zelf weer terug.

Mijn eerste podiumplek

Dat gevoel kwam gisteren tijdens de KPN Grand Prix finale zeker terug! Na een tocht van 100 kilometer behaalde ik een derde plaats in Falun, Zweden. Mijn eerste podiumplek!
Een slecht begin van een seizoen betekent dus helemaal niets. Gewoon doorgaan en positief blijven, dan is alles mogelijk 🙂

Bericht delen via: